Az egyik legkülönlegesebb óra, amit valaha láttam! Ressence Watch

De, tényleg, amikor először megláttam ezt az órát biztos voltam benne, hogy valami trükkös okosóra, netán valami hibrid, de hogy ilyen kinézetet egy mechanikus órából nem lehet kihozni, az biztos volt. Már pedig, nagyon is lehet!

Még akkor is, hogy ha valaki nem tervez saját szerkezetet, abban az értelemben, mint ők, akik egy már régóta velünk lévő ETA 2824-2 alapot használtak fel, amire felépíthették a saját teljes világukat, ami fogaskerekek és számlap korongok hadából áll, bedurvítva nem kevés lumineszkáló festékkel, és még valahog jelentős mennyiségű petróleum is kerül a számlap és a zafír közé, hogy teljes legyen az okosóra hatás.

Persze, a technikai zsenialitás nincs ingyen, messze sem, nagyságrendileg 40.000 € az ára a Type 3 BBB modellnek, ami bizonyos értelemben a márka csúcsának számít jelenleg (van egy érdekes elektromos szolárpaneles megoldásuk is, de arról most jótékonyan hallgatunk). Az olcsóbb kistestvére a Type 8 pedig „csak” 12.000€ hogy elérhetőbb luxus kategóriában is jelen tudjanak lenni.

Kapcsolódó